resor, övernattningar och tips

Spa, ett ord att passa sig för


skrivet den 27 aug av Tessan, klockan:00:35
Spa kan väcka positiva känslor hos båda könen. Man får dock passa sig lite, för man kan mena två helt skilda saker. Det fick jag uppleva förra sommaren när jag föreslog att vi skulle åka på spa till hösten. Min man lyste upp och såg genuint lycklig ut. Det var inte reaktionen jag hade väntat mig alls. Jag blev misstänksam och ställde följdfrågor. Jag såg hans entusiasm dala. Jag hade tydligen dödat en dröm. Som vanligt hade han inte lyssnat riktigt på mig, men vaknade till när "Spa" nämndes. Det visade sig att den belgiska kurorten Spa faktiskt är mer känd av i alla fall den manliga delen av världen som platsen där Belgiens Grand Prix körs. Han ville dit. Han ville inte gå på ett spa i Sunne och få en lerinpackning.

Eftersom jag faktiskt har ett hjärta bestämde vi oss för att vi någon gång ska åka till det "riktiga" Spa. Namnet spa betyder tydligen källa, eller fontän och kommer från det vallonska ordet "espa". Jag ska bada i de heta källorna och han ska stå i kallt regn och njuta av vrålande bilar. En win-win. Tydligen är det svindyrt att bo på hotell i Spa och dess närhet under loppet dock, så vi får nog spara i några år först. Kanske något för en gemensam femtio-års-present? :D

Jag vill här i slutet av blogginlägget be om ursäkt för att jag spär på könsstereotyper. Det finns säkert många killar som vill få en spabehandling och många tjejer som vill se på racing.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed