resor, övernattningar och tips

Ett fint vandrarhem i Skåne


skrivet den 26 aug av Tessan, klockan:18:33
Jag planerar inför en liten personlig höstresa. Många tycker det är jobbigt att hösten är i antågande, men hösten är min absoluta favorit av årstiderna. Visst har sommaren sin charm, men när hösten kommer då känner min själ sig hemma. Så därför vill jag åka bort. Eller, nej, det är inte därför. Jag tänker möta min älskade höst i olika delar av Sverige. Se trädens blad gulna i Malmö, andas in regn i Sollefteå och promenera som en liten flicka i ett hav av fallna löv i Karlstad. Något sådant hade jag tänkt. Jag hade också tänkt att göra det via lite billigare alternativ som bed and breakfast-ställen och vandrarhem. Det blir lite mer personligt och trevligt på mindre ställen än anonyma hotellkedjor helt enkelt.

Jag har hittat fina ställen att bo på i Sollefteå och i Karlstad men är nu på jakt efter ett fint vandrarhem i Skåne. Helst i närheten av Malmö, men Österlen är ju inte fy skam heller när höststormarna piskar sandstränderna. Kanske kan jag leta bärnsten tillsammans med tyskarna efter den första höststormen? När det är hölst är de förhoppningsvis påklädda, de där tyskarna. Man kan ju inte vara på en strand i Österlen utan att se en naken tysk spela frisbee på sommaren.

De borde väl förhoppningsvis krylla av vandrarhem i Skånetrakten, så något tips hoppas jag kunna få in. Helst ett vandrarhem som inte alltid kryllar av fulla ungdomar på skolresa, givetvis.

Jag längtar efter lugnet. Jag längtar efter hösten. Jag vill ut och resa! 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed